Plněný italský olivový chléb

Plněný italský olivový chléb
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Inspirujte se také receptem na plněnou focacciu mozzarellou a šunkou. Ideální k snídani, lehkému obědu nebo svačině.

Ingredience

  • 450 g mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • olivový olej
  • 300 ml teplé vody
  • 100 g šunky
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 200 g mozzarelly

Postup

  • Nejprve prosejte mouku do mísy a smíchejte se sušeným droždím. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého dejte 4 lžíce olivového oleje a 300 ml teplé vody.
  • Hněťte a zadělejte na těsto. V případě potřeby přidejte trochu oleje. Na pomoučněném vále ručně 10 minut hněťte, aby bylo těsto pružné a trochu lepivé.
  • Poté vložte do vymazané mísy olivovým olejem, přikryjte a nechte asi 1,5 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Mezitím si nakrájejte šunku nebo nechte vcelku, to je na vás. Mozzarellu taktéž nakrájejte a osolte a opepřete.
  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Dno koláčové formy vyložte pečícím papírem a papír potřete olivovým olejem.
  • Třetinu těsta odkrojte a dejte stranou. Zbylé těsto vložte do formy a pomocí naolejovaných prstů jej roztáhněte do všech stran a vytáhněte boky. Nechte okraje asi 1 cm vysoké.
  • Doprostřed rozprostřete šunku a navrch mozzarellu.
  • Oddělenou třetinu těsta rozválejte do kruhu velkého jako vaše forma a položte na náplň. Boky ze spodní části přehněte a zmáčkněte tak, aby pak sýr nevytekl.
  • Nakonec potřete olivovým olejem, posypte tymiánem a osolte. Pečte asi 20-30 minut.
  • A plněná domácí focaccia je na světě!
Sendvič plněný šunkou a mozzarellou z italského pečiva.
Zdroj: bakingobsession.com

Inspirujte se také našimi skvělými recepty na americké muffiny! 10 variant těchto báječných a sladkých dobrot.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.