Připravte si tento italský olivový chléb focaccia i vy. Jednoduchý a rychlý recept, který zvládne každý. Už cítíte tu vůni?
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- olivový olej (asi 20 ml)
- 200 ml teplé vody
- 10 g sušeného droždí
- rozmarýn
- sůl
- olivy (dle chuti)
Postup
- Nejprve rozmíchejte droždí ve vlažné vodě a promíchejte společně s moukou.
- Těsto řádně propracujte rukama, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Po vykynutí zapněte troubu a předehřejte jí na 220°C.
- Vykynuté těsto vyklopte na moukou posypaný vál a rukama promačkejte. Rukama roztáhněte na plát těsta vysoký cca 1-2 cm, podle chuti.
- Pokapejte olivovým olejem, posypejte lístky rozmarýnu, osolte hrubozrnnou solí a vše vmáčkněte do těsta.
- Nakonec zapíchněte do těsta olivy a dejte péct na plechu vystlaným pečícím papírem a potřeným olivovým olejem asi 10 minut.
- Nechte vychladnout a podávejte.