Pochutnejte si na tomto velikonočním kapříkovi s medem.
Ingredience
- 1 menší kapr
- 8 lžic medu
- 4 cibule
- lžička mletého pepře
- 1/2 lžíce soli
- 1 lžička koriandru
- olej
- 50 g másla
Postup
- Udělejte na rybě zářezy ve tvaru písmene X. Osolte, opepřete a posypte koriandrem.
- Nakrájejte cibuli, na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibulku do zhnědnutí. Přidejte trochu oleje a med. Pořádně promíchejte, doveďte k varu a nechte vychladnout.
- Do pekáčku vlijte několik lžic medové omáčky. Vložte kapra a znovu polijte omáčkou. Přikryjte alobalem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut. Poté odstraňte alobal a grilujte na 220°C dalších 5 minut.
Připravte si podle nás tu nejlepší velikonoční nádivku. Výborná jako od babičky, s masem i bez masa!