Pečený kapr na medu

Pečený kapr na medu
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 2

Pochutnejte si na tomto velikonočním kapříkovi s medem.

Ingredience

  • 1 menší kapr
  • 8 lžic medu
  • 4 cibule
  • lžička mletého pepře
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 lžička koriandru
  • olej
  • 50 g másla

Postup

  • Udělejte na rybě zářezy ve tvaru písmene X. Osolte, opepřete a posypte koriandrem.
  • Nakrájejte cibuli, na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibulku do zhnědnutí. Přidejte trochu oleje a med. Pořádně promíchejte, doveďte k varu a nechte vychladnout.
  • Do pekáčku vlijte několik lžic medové omáčky. Vložte kapra a znovu polijte omáčkou. Přikryjte alobalem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut. Poté odstraňte alobal a grilujte na 220°C dalších 5 minut.
Kapr na medu pečený v misce s medem.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Připravte si podle nás tu nejlepší velikonoční nádivku. Výborná jako od babičky, s masem i bez masa!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.