Kapr plněný žampiony

Kapr plněný žampiony
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Kapra si o svatém týdnu také můžete připravit na voňavých žampionech.

Ingredience

  • 1 menší kapr
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 100 g slaniny
  • 100 g žampionů
  • 1 svazek petržele

Postup

  • Nakrájejte slaninu na malé proužky. Očistěte houby a nakrájejte je na malé kostičky o průměru 0,5 mm.
  • V pánvi opečte slaninu, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a dále opékejte, dokud se nevypaří všechna tekutina.
  • Omyjte petržel, osušte ji a lístky najemno nakrájejte. Půlku petržele přidejte k houbám.
  • Omyjte kapra, osušte a na obou stranách jej několikrát prořízněte až k páteři. Rybu osolte a opepřete a postříkejte šťávou z citronu. Vnější stranu potřete olejem.
  • Kapra naplňte žampionovou směsí. Rybu pokryjte zbývající petrželí a zabalte do alobalu.
  • Grilujte na nízkou teplotu zhruba 20 minut, občas otočte. Kapra podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Kapr na Velikonoce se žampiony pečený v alobalu.
Zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.