Velikonoční kapr ala Kluci v akci

Velikonoční kapr ala Kluci v akci

Vychutnejte si tento recept inspirovaný oblíbeným pořadem Kluci v akci. Je velice chutný. Doporučenou přílohou je samozřejmě domácí velikonoční nádivka.

Ingredience

  • 1 menší kapr
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 1 čerstvý citron
  • 1 svazek petržele
  • 2 snítky citronového tymiánu
  • 1 svazek polévkové zeleniny (např. mrkev, celer, cibule, pórek nebo petržel)
  • 1 cibule
  • 400 g voskových brambor
  • 2 velká rajčata
  • 40 g másla
  • ¼ l suchého bílého vína
  • 130 ml rybího vývaru
  • nasekané čerstvé bylinky na oblohu (petržel nebo bazalka)

Postup

  1. Omyjte a očistěte kapra a osušte ho. Rybu osolte a opepřete a pokapejte zvenku i zevnitř citronovou šťávou. Do břišní dutiny vložte petržel a tymián. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Umyjte a očistěte zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky. Oloupejte a na plátky nakrájejte brambory. Krátce spařte rajčata, oloupejte kůži a vyřízněte jádro a rajče nakrájejte na kostky.
  3. V rozpáleném pekáčku rozehřejte máslo a zeleninu společně s asi dvěma lžícemi cibule. Krátce opečte i brambory. Osolte a opepřete a přilijte víno a rybí vývar. Přidejte rajčata a kapra, toho ještě potřete zbývajícím máslem.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut a pravidelně rybu podlévejte. Pokud bude kapr rychle hnědnout, přikryjte pekáč alobalem.
  5. Dochuťte rajčatovou omáčku solí a pepřem a kapra podávejte posypaného bylinkami.
Kapr s velikonoční nádivkou na bílém víně.
Zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.