Kynutí zajíčci s medem

Kynutí zajíčci s medem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 30

Těmito kynutými velikonočními zajíčky potěšíte zejména ty nejmenší. Co takhle jako speciální výslužka pro koledníky?

Ingredience

  • 500g polohrubé mouky
  • 1/4l mléka
  • 2 žloutky
  • 120g másla
  • 80g medu
  • 30g droždí
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • bílek na potření
  • čokoláda

Postup

  • Vytvoříme kynuté těsto – pomoct vám může domácí pekárna.
  • Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků anebo i jidáše.
  • Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
  • Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády.
Lahodný velikonoční kynutý zajíček jako obdoba jidášů.
akcnezeny.sk

Náš tip: Ochutnejte také některý z našich receptů na velikonoční bochánek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.