Tradiční velikonoční zajíc

Tradiční velikonoční zajíc
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tento pečený zajíček s jemnou vanilkovou příchutí je jedna báseň! Inspirujte se.

Ingredience

  • 120g másla
  • 4 vejce
  • 200g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200ml mléka
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu šťávy z citronu

Postup

  • Tuk, žloutky a cukry utřeme do pěny. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Zakapeme šťávou z citronu a nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků.
  • Vymažeme formu, vysypeme hrubou moukou a pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 45 minut.
Tradiční velikonoční zajíček může zdobit i váš stůl.
nordicware.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.