Velikonoční plecovník s uzeným

Velikonoční plecovník s uzeným
Příprava: 30 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 8

Na internetu najdete mnoho inspirace a receptů. Zatímco někteří si dělají těsto od základů sami, jiní se spoléhají na chlebovou směs v sáčku, díky které je postup o mnoho jednodušší. Tak jako v našem receptu.

Ingredience

  • 500 g směsi na domácí chléb v sáčku
  • 350 g uzeného masa v celku
  • světlé pivo na těsto

Postup

  1. Přímo na směsi máte uvedený návod, jak zpracovat chléb. Ideální je do těsta přidat i pivo, protože pravý recept na plecovník uvádí, že se těsto připravuje s pivem.
  2. Uvařte si uzené maso a nakrájejte ho na větší kousky.
  3. Jakmile vám těsto nakyne, rozválejte ho na plát tlustý zhruba 5 milimetrů a široký asi 20 centimetrů.
  4. Uzené maso rozložte po těstě, klidně přidejte i klobásy, a pak těsto srolujte do tvaru chleba.
  5. Velikonoční plecovník nechejte ještě 15 minut nakynout.
  6. Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C a plecovník z kynutého těsta pečte dozlatova.
  7. Poté ho nechejte vychladnout a nakrájejte na plátky jako chleba. 
Kynutý plecovník s uzeným masem na Velikonoce.
Zdroj: pixabay.com

Velikonoce jsou svátky, kdy si dopřáváme dobrého jídla. Inspirujte se také našimi recepty na vynikající nádivku, kterou pohostíte celou rodinu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.