Na internetu najdete mnoho inspirace a receptů. Zatímco někteří si dělají těsto od základů sami, jiní se spoléhají na chlebovou směs v sáčku, díky které je postup o mnoho jednodušší. Tak jako v našem receptu.
Ingredience
- 500 g směsi na domácí chléb v sáčku
- 350 g uzeného masa v celku
- světlé pivo na těsto
Postup
- Přímo na směsi máte uvedený návod, jak zpracovat chléb. Ideální je do těsta přidat i pivo, protože pravý recept na plecovník uvádí, že se těsto připravuje s pivem.
- Uvařte si uzené maso a nakrájejte ho na větší kousky.
- Jakmile vám těsto nakyne, rozválejte ho na plát tlustý zhruba 5 milimetrů a široký asi 20 centimetrů.
- Uzené maso rozložte po těstě, klidně přidejte i klobásy, a pak těsto srolujte do tvaru chleba.
- Velikonoční plecovník nechejte ještě 15 minut nakynout.
- Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C a plecovník z kynutého těsta pečte dozlatova.
- Poté ho nechejte vychladnout a nakrájejte na plátky jako chleba.
Velikonoce jsou svátky, kdy si dopřáváme dobrého jídla. Inspirujte se také našimi recepty na vynikající nádivku, kterou pohostíte celou rodinu.