Mrkvové moučníky jsou v posledních letech více a více oblíbené. Nejen že jsou zdravé, ale velmi chutné. Vyzkoušejte náš recept!
Ingredience na koláč
- 250 g másla, pokojové teploty
- 4 velká vejce
- lžička vanilkového extraktu
- 225 g světle hnědého cukru
- 200 g mrkve, hrubě nastrouhané
- 300 g hladké mouka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička koření podle libosti (skořice, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření)
- 1 lžička mletého zázvoru
Ingredience na polevu
- 40 g másla
- 100 g tvarohu
- 175 g moučkového cukru
- 10 g pistácií, nasekaných najemno na ozdobu
Postup
- Vymažte si dortovou formu máslem.
- Ve velké misce smíchejte máslo, vejce, vanilkový extrakt a hnědý cukr.
- Přimíchejte nastrouhanou mrkev, mouku, prášek do pečiva a koření. Všechno důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Poté těsto dejte do formy a velikonoční mrkvový koláč pečte 55 minut.
- Po upečení ho nechejte vychladnout.
- Mezitím si připravte polevu, a to tak, že smícháte máslo, tvaroh a moučkový cukr.
- Ozdobte polevu ještě pistáciemi. Velikonoční mrkvový koláč je hotový.