Inspirujte se těmito báječnými velikonočními koláčky. Sice je postup o něco složitější, ale výsledek stojí za to! Pokud nemáte povidla, nahraďte je jakoukoli marmeládou či džemem.
Ingredience
- 1 hrnek másla pokojové teploty
- 1/3 hrnku cukru
- 1/3 hrnku hnědého cukru
- 1 velký žloutek
- lžička vanilkového extraktu
- 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku cukru pro obalení (volitelné)
- 1/3 hrnku povidel
Postup
- V misce za pomoci mixéru utřete máslo, dokud nebude krémové.
- Do másla přidejte cukr, a potom ještě mixujte, dokud se ingredience nespojí.
- Přidejte žloutek a vanilkový extrakt, opět chvíli mixujte.
- V další misce si smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl.
- Postupně vmíchávejte moučnou směs do mokrých ingrediencí, dokud se všechny suroviny dokonale nespojí. Těsto bude suché a drobivé, a proto ho potom můžete vypracovat rukou.
- Lžičkou si naberte trochu těsta, udělejte z něj kuličku, a potom do těsta udělejte důlky prstem.
- Velikonoční koláče obalte v cukru a položte na pečicí papír.
- Poté dejte koláče do mrazničky a nechejte je tam 30 minut.
- Předehřejte si troubu na 190 °C. Povidla si dejte do malé nádoby a rozehřejte je v troubě.
- Do každého důlku na koláči dejte trochu povidel, koláč položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu 11 minut.