Nemáte kakaa a čokolády nikdy dost? Pak ochutnejte tento recept na velikonoční sušenky s kakaovou příchutí.
Ingredience
- 65 g studeného nakrájeného másla
- ¼ hrnku moučkového cukru
- ½ hrnku hladké mouky
- 2,5 lžičky kukuřičné mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1,25 žloutku
- rozpuštěná bílá čokoláda na zdobení
Ingredience na náplň
- 200 g tmavé čokolády, nakrájené na kousky
- ½ hrnku smetany
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C. V robotu zpracujte máslo, cukr, obě mouky, kakao a žloutky, dokud se neutvoří jemné těsto. Zabalte je do potravinové fólie a vložte do chladničky na cca 30 minut.
- Vyválejte těsto mezi dvěma archy pečicího papíru na šířku cca 3 mm. Použijte vykrajovátko ve tvaru vajíčka, vykrajujte s ním z těsta malé oválky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte cca 8-10 minut, případně se pomocí obracečky zkontrolujte spodní část sušenky.
- Pokud bude tmavě hnědá, máte hotovo. Sušenky vyndejte z trouby a nechte je na plechu úplně vychladnout.
- Na čokoládový krém dejte čokoládu se smetanou do malého rendlíku a na mírném plameni je míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude lesklá.
- Nechte úplně vychladnout. Pomocí krému spojujte vždy dvě vajíčka k sobě. Poté je ještě můžete dozdobit rozpuštěnou bílou čokoládou.