Pokud milujete pokrmy z vnitřností, určitě vás budou zajímat recepty na kuřecí játra.
Hledáte něco vhodného k obědu či svačině, případně nějakou chuťovku k pohoštění přátel?
Pak se inspirujte v našem článku a vyzkoušejte některou z našich pochoutek.
Naše recepty
Zajímavosti na závěr
V průběhu článku jsme se setkali s několika výrazy, které někteří z nás možná neznají, nebo o nich sice slyšeli, ale neví, co si pod nimi představit. Pojďme se na ně nyní podívat společně.
Bistek
Bistek je původem španělské jídlo, které se připravovalo ve všech španělských koloniích, ale také na Kubě, v Portoriku či Dominikánské republice. Každá země si jej upravuje podle svého, i když základ tvoří hovězí svíčková, sůl a pepř.
V závislosti na regionu, se mohou objevovat varianty s cibulí, česnekem, oreganem, kmínem, sojovou omáčkou, ale také například se smaženými vejci či banánem a hranolky. Fantazii se meze nekladou.
Ghí
Pokud jde o indickou kuchyni, tam je ghí zcela nepostradatelným pomocníkem. Ostatně je to nejlepší tuk, který můžeme při přípravě pokrmů používat.
Přepuštěné či přečištěné máslo, jak se mu také říká, se vyrábí z kravského, případně buvolího mléka. Kromě Indie nachází své uplatnění také v dalších oblastech jižní části Asie, ovšem cestu si našel i do našich domácností.
Charakteristické je tím, že se získává po odpaření vody a oddělení tzv. mléčné bílkoviny z klasického čerstvého másla vyrobeného z kravského mléka. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů i antioxidantů. Výhodou je, že se dá skladovat při pokojové teplotě.
Hotové se může skladovat měsíce, někdy i roky, aniž by došlo ke ztrátě kvality. Na tepelnou úpravu se nejlépe hodí takové ghí, které je mladší 12 měsíců. Naopak starší se využívá na masáže a pro různé léčebné účely.