Ingredience
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kakaa
- 80 g kvalitní čokolády na vaření
- 4 ks vajec
Ingredience na krém
- 120 g másla
- 80 g cukru
- 80 g sekaných mandlí
- 1/2 lžičky rumu
- 50 g celých mandlí na posyp
- 50 g vlašských ořechů
Postup
- Cukr vyšleháme šlehačem se žloutky.
- Vmícháme trochu oleje, kakao, mouku, nastrouhanou čokoládu, namleté ořechy a sníh z bílků.
- Pečeme 40 minut při 180º C.
- Korpus nařežeme na pláty.
- Všechny ingredience na krém vyšleháme. Vmícháme mandle.
- Pláty korpusu poslepujeme krémem.
- Trochu krému si necháme i na vršek řezů.
- Dozdobíme šlehačkou, malými barevnými bonbonky, kupovanými dekoracemi.
Máme pro vás spoustu dalších receptů na vynikající jahodové řezy, které si zamilujete!