Jahodové řezy k Velikonocům

Jahodové řezy k Velikonocům

Pro milovníky jahodových dezertů jsme připravili báječný recept na řezy s jahodami. Nezbyde ani kousek!

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 3/4 kg jahod na plátky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 5 lžic oleje
  • prášek do pečiva

Ingredience na krém

  • smetana ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 120 g tvarohu

Ingredience na želé

  • 400 g jahod
  • 6 plátků želatiny
  • 3 lžíce cukru

Postup

  • Vyšleháme cukr se žloutky a přidáme olej, kávu a mouku s kypřícím práškem.
  • Vmícháme sníh z bílků.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme 40 minut při 175º C.
  • Smetanu vyšleháme se ztužovačem a tvaroh vmícháme.
  • Korpus potřeme krémem.
  • Plátky želatiny vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná
  •  Asi 2/3 očištěných jahod vložíme do mixéru, přidáme cukr a společně rozmixujeme na hladký krém.
  •  Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vložíme do šálku, který zakryjeme fólií, postavíme do mikrovlnné trouby, želatinu opatrně, při nižším výkonu trouby, necháme rozpustit, pak ji ihned přimícháme k rozmixovaným jahodám.
  • Zbylé jahody nakrájíme na plátky a rozdělíme je do čtyř vychlazených hlubokých talířů, skleniček nebo misek, zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme trošku ztuhnout v lednici, poté poklademe na moučník.
  • Uchováváme v lednici maximálně 24 hodin.
Recept na jahodové sladké řezy

Zachutnal vám tento dezert? Inspirujte se našimi 6 recepty na kokosové řezy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.