Inspirujte se těmito řezy s pudinkem. Můžete moučník obohatit jakýmkoli ovocem, které máte po ruce.
Ingredience
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- prášek do pečiva
- 5 PL oleje
- 3 vejce
- hrst pistáciových oříšků
- litr mléka
- 2 pistáciové pudinky
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- vanilkový cukr
- 1 smetana na šlehání
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
- Cukr vyšleháme se žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
- Přidáme bílkový sníh.
- Vše vlijeme do pečící formy a pečeme 35 minut při 175º C.
- Mezitím uvaříme 2 pistáciové pudinky a vyšleháme je s máslem.
- Pudink vylijeme na korpus.
- Navrch dáme sněhovou čepici ušlehanou ze smetany, zakysané smetany, citronové šťávy a vanilkového cukru
- Každý kousek dozdobíme pistáciovými oříšky a dáme chladit na 2 hodiny do lednice.
K těmto dezertům se hodí i báječná káva. Mrkněte, jak si v její přípravě vedou kávovary Jura z naší recenze.
Velikonoční krémy na moučníky
K ovoci se hodí jemné krémy. Máslové krémy se proto snažíme odlehčit nastavením pudinkem nebo moučnou kaší. Ještě lehčí a chuťově možná i lepší je podíl másla omezit a nahradit jej tvarohem či pomazánkovým máslem.
I tyto krémy můžeme nastavovat pudinkem nebo do nich vmíchat ušlehanou šlehačku se ztužovačem. A konečně to jsou samotné pudinkové krémy spojené se zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Krémy dochucujeme podle chuti – ovocem, čokoládou, kakaem, ořechy apod.