Pudinkové velikonoční řezy

Pudinkové velikonoční řezy

Inspirujte se těmito řezy s pudinkem. Můžete moučník obohatit jakýmkoli ovocem, které máte po ruce.

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 5 PL oleje
  • 3 vejce
  • hrst pistáciových oříšků
  • litr mléka
  • 2 pistáciové pudinky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • vanilkový cukr
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Cukr vyšleháme se žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  • Přidáme bílkový sníh.
  • Vše vlijeme do pečící formy a pečeme 35 minut při 175º C.
  • Mezitím uvaříme 2 pistáciové pudinky a vyšleháme je s máslem.
  • Pudink vylijeme na korpus.
  • Navrch dáme sněhovou čepici ušlehanou ze smetany, zakysané smetany, citronové šťávy a vanilkového cukru
  • Každý kousek dozdobíme pistáciovými oříšky a dáme chladit na 2 hodiny do lednice.

K těmto dezertům se hodí i báječná káva. Mrkněte, jak si v její přípravě vedou kávovary Jura z naší recenze.

Velikonoční krémy na moučníky

K ovoci se hodí jemné krémy. Máslové krémy se proto snažíme odlehčit nastavením pudinkem nebo moučnou kaší. Ještě lehčí a chuťově možná i lepší je podíl másla omezit a nahradit jej tvarohem či pomazánkovým máslem.

I tyto krémy můžeme nastavovat pudinkem nebo do nich vmíchat ušlehanou šlehačku se ztužovačem. A konečně to jsou samotné pudinkové krémy spojené se zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Krémy dochucujeme podle chuti – ovocem, čokoládou, kakaem, ořechy apod.

Recepty na velikonoční řezy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.