Hrajte si s tvary a náplněmi. My jsme zvolili kulatou makovou klasiku. Nicméně fantazii se meze nekladou.
Ingredience
- kynuté těsto (z 500 g mouky) viz první recept
- 1 vejce
- 200 g mletého máku
- 250 ml mléka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka skořice
- citrónová kůra
Postup
- Nejprve rozehřejte troubu na 180 °C.
- Těsto rozválejte na obdélník a vykrajujte kolečka.
- Pomocí skleničky vytlačte uprostřed důlek a potřete rozehřátým máslem.
- Připravte si makovou náplň tak, že mák svaříte s mlékem do zhoustnutí, dochutíte cukrem, skořicí a citronovou kůrou.
- Náplň vložte do důlků na koláčích.
- Koláčky pak dejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.
Nemáte domácí pekárnu a přesto byste její koupi opravdu uvítali? Než se do výběru pustíte, přečtěte si naši recenzi nejoblíbenějších domácích pekáren.