Biskupský velikonoční beránek

Biskupský velikonoční beránek

Pokud máte rádi kandované ovoce, zkuste si připravit beránka s kandovaným ovocem, určitě si ho zamilujete. A navíc příprava je velmi jednoduchá.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • citronová kůra z půlky citronu
  • 0,5 hrnku mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce rozinek
  • nasekané kandované ovoce
  • nasekané ořechy
  • 1 lžíce nasekané čokolády

Postup

  1. Mouku smícháme spolu s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou.
  2. Směs zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce a vše pořádně promícháme.
  3. Do směsi vmícháme rozinky, kandované ovoce, ořechy a čokoládu.
  4. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut.
  6. Vytáhneme ho z trouby a necháme vychladnout.
  7. Nakonec můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit strouhanou čokoládou.
Recept na biskupského beránka s čokoládovým zdobením.
Zdroj: m.livingathome.de

Jde vám už ze sladkého hlava kolem? Co takhle zkusit vydatnou velikonoční polévku, které zahřeje i zasytí?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.