Pravý tvarohový velikonoční beránek

Pravý tvarohový velikonoční beránek

Vyzkoušejte letos oblíbené tvarohové těsto, které bude chutnat všem, protože není vůbec suché.

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • 250 g netučného tvarohu
  • 200 g krupicového cukru
  • 1/2 pytlíku prášku do pečiva
  • 250 g změklého másla
  • 50 g vlašských jader
  • citronová kůra

Postup

  1. Máslo a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem.
  2. Do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, ořechová jádra a citronovou kůru.
  3. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  4. Následně formu naplníme připraveným těstem a přiklopíme.
  5. Beránka pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 – 50 minut.
  6. Ihned po vyjmutí z trouby beránka vyklopíme, bohatě pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta- recept.
Zdroj: pinterest.com

Máte rádi mrkev na různé způsoby? Vyzkoušejte i další slané a sladké recepty s mrkví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.