Vyzkoušejte letos oblíbené tvarohové těsto, které bude chutnat všem, protože není vůbec suché.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 3 ks vejce
- 250 g netučného tvarohu
- 200 g krupicového cukru
- 1/2 pytlíku prášku do pečiva
- 250 g změklého másla
- 50 g vlašských jader
- citronová kůra
Postup
- Máslo a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem.
- Do směsi přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva, ořechová jádra a citronovou kůru.
- Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Následně formu naplníme připraveným těstem a přiklopíme.
- Beránka pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 – 50 minut.
- Ihned po vyjmutí z trouby beránka vyklopíme, bohatě pocukrujeme a ozdobíme mašlí.
Máte rádi mrkev na různé způsoby? Vyzkoušejte i další slané a sladké recepty s mrkví.