Piškotový beránek na Velikonoce

Piškotový beránek na Velikonoce

Klasická varianta velikonočního beránka, kterou můžete po upečení ozdobit jak světlou či tmavou polevou, tak popraškem z moučkového cukru.

Ingredience

  • 5 vajec
  • 250 g krupicového cukru
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 120 ml slunečnicového oleje

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Vejce vyklepneme do šlehače a vyšleháme do nadýchané pěny.
  3. Poté přidáme cukr a dále šleháme asi tři až čtyři minuty.
  4. Vlijeme olej a ještě chvíli šleháme.
  5. Mouky a prášek do pečiva promícháme a po částech vmícháme do sladké vaječné směsi.
  6. Promíchanou směs nalijeme do formy na beránka, kterou jsme předtím velice důkladně vymazali olejem a posypali polohrubou moukou.
  7. Formu vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme ještě dalších 30 minut.
  8. Vytáhneme formu ven z trouby.
  9. Necháme úplně vychladnout, poté opatrně vyklopíme.
  10. Můžeme zdobit bílkovou polevou.
Recept na velikonočního piškotového beránka.
Zdroj: pinterest.com

Patříte mezi milovníky kávy? Třeba by vás mohly oslovit kávovary Sencor z naší recenze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.