Kokosové těsto dodá pečivo jemnost a vláčnost, navíc bílý kokos je ideální na ozdobení beránka sladkým kožíškem.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g změklého másla
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 250 g tvarohu
- 100 ml vlažného mléka
- 1 kypřící prášek
Ingredience na dokončení
- 50 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- dvě rozinky
Postup
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr a vejce.
- Přidejte tvaroh, mléko a postupně mouku s kypřícím práškem. Vymíchejte dohladka.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
- Pečte cca 40 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.
- Na polevu vyšlehejte máslo s cukrem a směsí potřete beránka. Dokonale obalte v kokosu a na hlavu nalepte dvě rozinky jakožto oči. Nechte ztuhnout na chladném místě.