Pochoutkový salát na chlebíčky

Pochoutkový salát na chlebíčky
Příprava: 30 minut Počet porcí: 4

Společně s vlašským a bramborovým salátem je právě tento recept nejlepším základem pro tradiční slavnostní chlebíčky.

Ingredience:

  1. 280 g hrášku v konzervě (okapaného)
  2. 150 g šunkového salámu (nakrájený na kostičky)
  3. 100 g čedaru (nastrouhaný)
  4. 25 g cibule (nakrájené najemno)
  5. 2 lžíce rostlinného oleje
  6. lžíce citronové šťávy
  7. 150 g majonézy
  8. ½ lžičky soli
  9. ¼ lžičky pepře

Na chlebíčky:

  1. veka
  2. uvařená vajíčka
  3. salám
  4. šunka
  5. tvrdý sýr
  6. kyselé okurky
  7. červená paprika (nakrájená)
  8. koriandr nebo pažitka

Postup

  1. Do velké mísy přidáme hrášek, šunkový salám, čedar a cibuli.
  2. Ve vedlejší míse si smícháme majonézu, rostlinný olej a citronovou šťávu.
  3. Když jsme připravení salát podávat, zalijeme ho majonézovou zálivkou a pořádně promícháme, aby se všechny ingredience v ní obalily.
  4. Salát ochutnáme a podle naší chutě ho dosolíme a opepříme.
  5. Na nakrájenou veku jako první navrstvíme připravený majonézový salát.
  6. Poté salát ozdobíme podle našich chutí a kreativity s vypsanými přísadami.

Salát můžeme zálivkou dochutit ihned, a poté ho umístit do lednice, kde se chutě krásně rozleží a vyniknou. Po pár hodinách nebo dokonce druhý den, salát bude chutnat úplně jinak a chlebíčky se vám rozplynou na jazyku.

Majonézový salát s pasterovanou zeleninou na měkké vece.
Zdroj: inkitchenopen.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.