Společně s vlašským a bramborovým salátem je právě tento recept nejlepším základem pro tradiční slavnostní chlebíčky.
Ingredience:
- 280 g hrášku v konzervě (okapaného)
- 150 g šunkového salámu (nakrájený na kostičky)
- 100 g čedaru (nastrouhaný)
- 25 g cibule (nakrájené najemno)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- lžíce citronové šťávy
- 150 g majonézy
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
Na chlebíčky:
- veka
- uvařená vajíčka
- salám
- šunka
- tvrdý sýr
- kyselé okurky
- červená paprika (nakrájená)
- koriandr nebo pažitka
Postup
- Do velké mísy přidáme hrášek, šunkový salám, čedar a cibuli.
- Ve vedlejší míse si smícháme majonézu, rostlinný olej a citronovou šťávu.
- Když jsme připravení salát podávat, zalijeme ho majonézovou zálivkou a pořádně promícháme, aby se všechny ingredience v ní obalily.
- Salát ochutnáme a podle naší chutě ho dosolíme a opepříme.
- Na nakrájenou veku jako první navrstvíme připravený majonézový salát.
- Poté salát ozdobíme podle našich chutí a kreativity s vypsanými přísadami.
Salát můžeme zálivkou dochutit ihned, a poté ho umístit do lednice, kde se chutě krásně rozleží a vyniknou. Po pár hodinách nebo dokonce druhý den, salát bude chutnat úplně jinak a chlebíčky se vám rozplynou na jazyku.