Nálev na nakládání klobás

Nálev na nakládání klobás

Připravte si jednoduchý nálev, díky kterému vaše klobásy vydrží ve spíži pěkně dlouho a navíc budou stále chutné a šťavnaté!

Budete potřebovat

  • 1 l vody
  • 40 g soli
  • pepř

Postup přípravy

  • Vodu vlijte do hrnce, přisypte sůl, pepři a můžete dle libosti přidat papriku s bobkovým listem.
  • Nechte přejít varem a vychladnout.

Nejoblíbenějším způsobem konzervování zůstává to do sklenic. Je jednoduché, účinné a s naším návodem ho hravě zvládnete i vy!

Budete potřebovat

  • klobásy
  • nálev viz recept výše
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte sklenice – sterilizujte je i s víčky a nechte je volně usušit.
  • Poté do sklenic vkládejte klobásy – tlačte je na sebe, aby se vám do sklenic vlezlo větší množství klobás.
  • Zalijte klobásy nálevem – je potřeba, aby klobásy byly v nálevu zcela ponořeny.
  • Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou a pořádně zavíčkujte.
  • Vložte sklenice do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe.
  • Vařte na 90 stupňů po dobu jedné hodiny.
  • Poté nechte sklenice vychladnout a uskladněte do chladné a tmavé komory.
Klobásy naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: pickledpig.files.wordpress.com

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování uzeného masa. Dopřejte si tu skvělou chuť kdykoli vás jen napadne!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.