Připravte si jednoduchý nálev, díky kterému vaše klobásy vydrží ve spíži pěkně dlouho a navíc budou stále chutné a šťavnaté!
Budete potřebovat
- 1 l vody
- 40 g soli
- pepř
Postup přípravy
- Vodu vlijte do hrnce, přisypte sůl, pepři a můžete dle libosti přidat papriku s bobkovým listem.
- Nechte přejít varem a vychladnout.
Nejoblíbenějším způsobem konzervování zůstává to do sklenic. Je jednoduché, účinné a s naším návodem ho hravě zvládnete i vy!
Budete potřebovat
- klobásy
- nálev viz recept výše
- zavařovací sklenice s víčky
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte sklenice – sterilizujte je i s víčky a nechte je volně usušit.
- Poté do sklenic vkládejte klobásy – tlačte je na sebe, aby se vám do sklenic vlezlo větší množství klobás.
- Zalijte klobásy nálevem – je potřeba, aby klobásy byly v nálevu zcela ponořeny.
- Otřete okraje sklenic papírovou utěrkou a pořádně zavíčkujte.
- Vložte sklenice do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe.
- Vařte na 90 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Poté nechte sklenice vychladnout a uskladněte do chladné a tmavé komory.
Inspirujte se také našimi recepty na zavařování uzeného masa. Dopřejte si tu skvělou chuť kdykoli vás jen napadne!