Uzené klobásy patří mezi ty nejchutnější a není divu! I tuto pochoutku si můžete naložit. Chcete vědět jak? Tak se na to pojďme společně podívat.
Budete potřebovat
- uzené klobásy
- vodu, vývar nebo nálev
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Důležité je, sklenice na zavařování pořádně sterilizovat, to samé i víčka.
- Jakmile jsou sklenice suché, vložte do nich vodorovně uzené klobásy.
- Do sklenice vlijte pouze 0,05 litru vody.
- Okraje sklenic zbavte mastnoty a pořádně víčka utáhněte.
- Sklenice skládejte 1 centimetr od sebe do zavařovacího hrnce.
- Zavařujte po dobu jedné hodiny na 90-95 stupňů.
- Nechte sklenice vychladnout a uskladněte.
Je libo nakládáné vepřové maso? Je to skvělá volba pro všechny “masožravce”. Inspirujte se našimi TOP recepty!