Konzervované domácí klobásy

Konzervované domácí klobásy
Příprava: 40 minut Vaření: 300 minut Počet porcí: 1

Je libo domácí klobásu? Ale nevíte, jak si ji připravit? Právě pro vás jsme si připravili skvělý recept na tuto lahůdku, kterou si ihned můžete zavařit.

Budete potřebovat

  • 1 kg zvěrinového masa
  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 lžíce fenyklových semen – popraskané semínka
  • 1 lžička koriandru
  • 1 dcl studené vody
  • 1,5 lžíce kájenského pepře
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • nálev nebo vodu
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  • Zvěřinu a vepřové maso vložte do mrazáku a nechte ho tam asi hodinu.
  • Maso po hodině vyndejte a nakrájejte ho na 2 centimetrové proužky.
  • Smíchejte suché přísady a nasypte je do masové směsi, přikryjte a vraťte do mrazničky asi na 30 minut.
  • Mezitím si připravte mlýnek na maso s jemnou šajbou.
  • Směs vyndejte z mrazáku a umelte ji na masovém mlýnku.
  • Do masa a koření přidejte studenou vodu a promíchejte rukama.
  • Takto připravenou směs začněte plnit do vepřových střev.
  • Vložte klobásy do udírny na 4 hodiny při 75°C.
  • Jakmile máte hotovo, nechte klobásy vychladnout a odpočinout.
  • Připravte si zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte.
  • Klobásy do sklenic natlačte, avšak dávejte pozor, aby šly dobře vytáhnout.
  • Zalijte je rozpuštěným sádlem – až po okraj.
  • Nechte sádlo vychladnout.
  • Jakmile sádlo ztuhne, vložte sklenice do zavařovacího hrnce – skládejte je dál od sebe, ať nepopraskají.
  • Sterilujte na 90°C po dobu 1. hodiny.
  • Po vychladnutí sklenice uložte na tmavé a chladné místo.
Domácí klobásy naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: preparednesspro.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.