Věděli jste, že konzervovat můžete i v mikrovlnné troubě? Ne? Přinášíme vám podrobný návod, jak na to!
Budete potřebovat
- klobásy
- vodu nebo nálev
- zavařovací sklenice a víčka
- plastovou misku
Postup přípravy
- Sklenice na zavařování sterilizujte spolu s víčky.
- Vysušte je volně na vzduchu bez pomoci utěrky.
- Do suchých sklenic vložte klobásy a zalijte je nálevem tak, aby byly potopené.
- Okraje sklenic pořádně zbavte mastnoty a zavíčkujte.
- Do mikrovlnné trouby si dejte plastovou misku a do ní vkládejte sklenice.
- Mikrovlnku nastavte na nejvyšší výkon 700 Wattů a jednu sklenici zavařujte 6 minut, s každou další sklenicí čas zavařování zdvojnásobte.
- Nechte sklenice vychladnout a poté uskladněte do sklepa či komory.