Zavařit meruňky můžete jednoduše i v troubě. Stačí vám k tomu meruňky, nálev, sklenice a plech!
Ingredience
- meruňky
- nálev
Postup
- Předehřejeme si trouby na 90°C.
- Meruňky důkladně zbavíme všech nešistot, vypeckujeme a rozkrájíme na poloviny.
- Tyto poloviny vkládáme do předem připravených, sterilizovaných sklenic – zcela je naplníme. Můžeme přidat bobkový list a hřebíček.
- Sklenice následně zalejeme nálevem až po okraj, aby žádná meruňka “netrčela”.
- Pořádně zavíčkujeme vrškem s gumovým závitem.
- Do vyššího plechu napustíme cca 1 – 2 centimetry vody a poskládáme na něj připravené sklenice – myslete na to, aby měly mezi sebou rozestup a nedotýkaly se, mohly by jinak popraskat.
- V troubě “pečeme” cca 20 minut.
- Po vytažení rozložíme na utěrku dnem vzhůru.
- Necháme zcela vychladnout a skladujeme ve sklepě.
Zavařte si i jablka a uchovejte si jejich skvělou chuť po celý rok. Inspirujte se našimi recepty!