Meruňky konzervované v troubě

Meruňky konzervované v troubě
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Zavařit meruňky můžete jednoduše i v troubě. Stačí vám k tomu meruňky, nálev, sklenice a plech!

Ingredience

  • meruňky
  • nálev

Postup

  • Předehřejeme si trouby na 90°C.
  • Meruňky důkladně zbavíme všech nešistot, vypeckujeme a rozkrájíme na poloviny.
  • Tyto poloviny vkládáme do předem připravených, sterilizovaných sklenic – zcela je naplníme. Můžeme přidat bobkový list a hřebíček.
  • Sklenice následně zalejeme nálevem až po okraj, aby žádná meruňka “netrčela”.
  • Pořádně zavíčkujeme vrškem s gumovým závitem.
  • Do vyššího plechu napustíme cca 1 – 2 centimetry vody a poskládáme na něj připravené sklenice – myslete na to, aby měly mezi sebou rozestup a nedotýkaly se, mohly by jinak popraskat.
  • V troubě “pečeme” cca 20 minut.
  • Po vytažení rozložíme na utěrku dnem vzhůru.
  • Necháme zcela vychladnout a skladujeme ve sklepě.
Meruňky naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: www.nutmegsseven.co.uk

Zavařte si i jablka a uchovejte si jejich skvělou chuť po celý rok. Inspirujte se našimi recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.