Jelikož je prakticky každé ovoce přirozeně sladké, nemusíte při zavařování zákonitě používat cukr. Poradíme vám, jak zavařovat i bez cukru.
Ingredience
- meruňky
- vodu
- špetku soli
Postup
- Meruňky si pořádně očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky.
- Naplníme jimi již předem připravené sterilizované sklenice až po okraj.
- Zalejete převařenou, již vychladlou vodou a do každé sklenice přidáme špetku soli – udrží ovoce krásně tvrdé a šťavnaté.
- Navíc sůl zbaví meruňky přílišné sladkosti a učiní tak kompot nízkokalorický.
- Poté klasick zavařujeme v hrnci s vařící vodou po dobu cca 20 minut.
- Po vyjmutí z lázně odložíme na utěrku dnem vzhůru.
- Až sklenice s obsahem vychladnou, skladujeme nejlépe ve sklepě.