Připravte si luxusní švestky, které kdykoli můžete vyndat ze spíže a použít je do svého oblíbeného koláče!
Ingredience
- 5,5 kilogramu švestek
- 4 ½ hrnku cukru
- vanilku
- skořici
- citronovou kůru
Postup
- Švestky zbavte od nežádoucích nečistot a překrojte je na poloviny.
- Vložte je do velkého hrnce a zasypte je cukrem.
- Začněte je pomalu zahřívat, aby pustily šťávu.
- Poté plamen zvyšte tak, aby se švestky hodinu vařily.
- Další hodinu stáhněte plamen na minimum kvůli konzistenci a přidejte k nim vanilkový lusk, skořici a citronovou kůru.
- Povidla by neměla být ani moc řídká ani moc tuhá.
- Po uvaření odstraňte vanilkový lusk, skořici a citronovu kůru.
- Horké je vlijte do čistých sklenic, zavíčkujte a otočte je dnem vzhůru – nechte je přes noc vychladnout.
- Uložte na chladné a tmavé místo.