I v tomto receptu se obejdete bez nálevu z cukru a vody. Potřebujete pouze brusinky, cukr, koření, sklenice a troubu, ve které si brusinky zavaříte.
Budete potřebovat
- brusinky
- cukr
- koření – hřebíček, skořice
Postup přípravy
- Brusinky přeberte a opláchněte.
- Vložte je do velkého hrnce, přidejte k nim cukr.
- Brusinky vařte pomalu do doby, než zesklovatí.
- Poté je cedníkem vyberte z hrnce ven.
- Do šťávy přidejte koření a vařte za stálého míchání ještě 6 minut.
- Připravte si sklenice na zavařování – sterilizujte je.
- Poté do nich brusinky nasypte a zalijte vychladlou šťávou – koření vyjměte.
- Sklenice zavíčkujte a naskládejte je na pečící plech, který vyložíte utěrkou.
- Podlijte je a vložte do trouby.
- Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut.
- Po vytažení sklenic z trouby sklenice otočte dnem vzhůru na utěrku.
- Nechte vychladnout do druhého dne a poté uskladněte.
Máme pro vás i skvělé tipy na zavařování hrušek. Dopřejte si je po celý rok!