Nejjednodušším typem zavařování borůvek je právě ve vlastní šťávě. Inspirujte se tímto receptem a dejte vědět, jak své dílo v zimě využijete.
Ingredience
- 1 kg borůvek
- cukr dle chuti
Postup
- Borůvky nejprve oberte od lístečků, poté je propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat.
- Všechny borůvky naplňte do čistých sklenic, navrch nasypte lžíci cukru a poté sklenice pořádně uzavřete víčky.
- Do hlubokého plechu dejte utěrku, kterou zalijete pár cm vody.
- Na utěrku položte víčky dolů sklenice naplněné borůvkami a sterilujte při 80°C asi 30 minut.
- Po 30 minutách vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Zavařeniny uchovávejte v chladu.
Namísto zavařování borůvek, zkuste naše recepty na borůvkové smoothie! Skvělé ke svačině nebo jen tak na chuť.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji