Zavařování může jít i zdravější cestou. Zkuste tento recept na zavařování borůvek v troubě bez cukru a pochutnají si i diabetici.
Ingredience
- 1 kg borůvek
- 4 lžíce medu
- 1 citron
- chia semínka dle chuti
Postup
- Nejprve očistěte borůvky od všech nečistot, lístků a poté okapané dejte do hrnce.
- Přiveďte k varu, přidejte med a za občasného míchání vařte, dokud borůvky nezměknou.
- Poté přidejte šťávu z jednoho citronu a chia semínka dle chuti. Vařte dalších 5 minut dohusta.
- Zavařeninu plňte do čistých sklenic a poté sterilujte víčkem dolů v troubě při 150°C po dobu asi 15 minut.
- Nechte zcela vychladnout a skladujte v chladu.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji