Salát z ředkviček s vlašskými ořechy a mátou

Salát z ředkviček s vlašskými ořechy a mátou

Vynikající a jedinečné spojení chutí si užijete v tomto receptu. Kombinace ředkviček, citrónové zálivky, vlašských ořechů a máty je prostě neodolatelná!

Ingredience

Na salát:

  • ¼ hrnku vlašských ořechů
  • 2 šálky ředkviček, nakrájených na tenké plátky (použijte kráječ na zeleninu)
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • ¼ šálku citrónové zálivky (viz níže)
  • 2 lžíce listů máty

Na citrónovou zálivku:

  • ⅔ šálku olivového oleje
  • ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175° Celsia.
  2. Vlašské ořechy opékejte na pečicím plechu s okrajem, jednou prohoďte, dokud nezezlátnou, 8–10 minut.
  3. Nechte vychladnout a poté je rozdrťte plochou stranou kuchyňského nože.
  4. Naaranžujte ředkvičky na talíř.
  5. Lehce dochuťte solí a pepřem a pokapejte zálivkou.
  6. Zálivku si připravíte tak, že prošleháte olej s citrónovou šťávou a dochutíte solí a pepřem.
  7. Salát ozdobte vlašskými ořechy a mátou.
Plátky ředkviček s citrónovou zálivkou, vlašskými ořechy a mátou servírované na talíři.
www.bonappetit.com

Vyzkoušejte i naše další svěží a zdravé recepty na saláty z ředkviček v 7 luxusních variantách. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.