Vynikající a jedinečné spojení chutí si užijete v tomto receptu. Kombinace ředkviček, citrónové zálivky, vlašských ořechů a máty je prostě neodolatelná!
Ingredience
Na salát:
- ¼ hrnku vlašských ořechů
- 2 šálky ředkviček, nakrájených na tenké plátky (použijte kráječ na zeleninu)
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- ¼ šálku citrónové zálivky (viz níže)
- 2 lžíce listů máty
Na citrónovou zálivku:
- ⅔ šálku olivového oleje
- ⅓ šálku čerstvé citronové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 175° Celsia.
- Vlašské ořechy opékejte na pečicím plechu s okrajem, jednou prohoďte, dokud nezezlátnou, 8–10 minut.
- Nechte vychladnout a poté je rozdrťte plochou stranou kuchyňského nože.
- Naaranžujte ředkvičky na talíř.
- Lehce dochuťte solí a pepřem a pokapejte zálivkou.
- Zálivku si připravíte tak, že prošleháte olej s citrónovou šťávou a dochutíte solí a pepřem.
- Salát ozdobte vlašskými ořechy a mátou.
Vyzkoušejte i naše další svěží a zdravé recepty na saláty z ředkviček v 7 luxusních variantách. Inspirujte se!