Tento snadný, veganský mrkvový salát z Bombaje s kešu oříšky a rozinkami je přelitý tím nejluxusnějším indickým dresinkem. Je jednoduchý na přípravu, zdravý a navíc veganský. A přitom je tak lahodný!
Ingredience
- 280 – 340 g mrkve, strouhané nebo nakrájené na tenké nudličky (asi 4–5 šálků)
- 1 lžíce limetkové nebo pomerančové kůry (nebo něco z obojího)
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného (nebo použijte zázvorovou pastu)
- ⅓ šálku rozinek (zlatých nebo obyčejných)
- ½ hrnku opečených kešu oříšků (nebo loupaných mandlí)
- 3 jarní cibulky
- ½ šálku koriandru nebo petrželky, nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy (nebo jablečného octa)
- 2 lžíce medu, agáve nebo alternativního sladidla
- ½ lžičky soli
- pepř podle chuti
- ½ lžičky mleté kurkumy (nebo použijte 1–2 lžičky čerstvě nastrouhané)
- 1 lžička žlutého kari
- ¼ čajové lžičky kajenského pepře (volitelně a/nebo více podle chuti)
Postup
- Všechny ingredience dejte do mísy a dobře promíchejte.
- Dochuťte.
- Upravte slanost, kyselost a sladkost podle chuti.
- Užijte si to!
Pokud vám pokrm chutnal, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty na saláty z červené řepy!