Thajské rybí koláče

Thajské rybí koláče
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Luxusní rybí karbanátky s exotickými chutěmi Asie si jednoduše zamilujete! Servírujte je s lahodnou chilli-zázvorovou omáčkou, která jim dodá ten správný šmrnc.

Ingredience

Na rybí koláče:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g mražené bílé ryby, rozmražené
  • 80g thajského koření
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • štáva z 1 limetky
  • 1 vejce
  • 130 g mražených zelených fazolek, rozmražených a nakrájených najemno
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř

Na thajské koření:

  • 1 – 2 červené chili papričky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 2,5 cm kus zázvoru
  • stonek citrónové trávy

Na omáčku:

  • 100 g cukru
  • 100 ml rýžového octa (nebo bílého vinného)
  • 100 ml vody
  • 1 najemno nakrájená červená chilli paprička
  • 2 lžičky jemně nasekaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a na papír rozetřete asi lžíci rostlinného oleje.
  3. Vytvořte si směs thajského koření – připravte si jí tak, že smícháte a ideálně v hmoždíři rozdrtíte všechny ingredience.
  4. Vložte rybu do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude hladká, ale ne jako pasta.
  5. Přidejte thajské koření, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, vejce a zelené fazolky a dobře promíchejte.
  6. Přidejte tolik strouhanky, aby se směs spojila a dochuťte podle chuti.
  7. Velmi dobře promíchejte.
  8. Ze směsi vyválejte 16-18 kuliček a tvarujte placičky.
  9. Položte na vymazaný pečicí papír na plechu a potřete vršek každého rybího koláče zbylým rostlinným olejem.
  10. Pečte asi 30 minut do zlatohněda.
  11. Během pečení jednou rybí koláčky otočte.
  12. Na přípravu omáčky vložte všechny ingredience do hrnce a míchejte na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí.
  13. Když se cukr rozpustí, přiveďte k varu a zprudka vařte asi 5-7 minut, dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.
  14. Před podáváním nechte vychladnout.
Karbanátky z ryb s exotickými chutěmi Asie servírované na talířku s mističkou s chilli-zázvorovou omáčkou, zeleným salátem a čínskými hůlkami.
www.gourmetmum.tv

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.