Jednoduché karbanátky z tresky

Jednoduché karbanátky z tresky

Tyto rychlé a jednoduché rybí karbanátky jsou skvělým předkrmem, ale i hlavním chodem. Servírujte je například s oblibeným salátem a strávníci budou nadšeni!

Ingredience

Tekutina na pošírování:

  • 2 šálky neslazeného mandlového mléka
  • 1 bobkový list
  • 1/4 klínku citronu
  • špetka mořské soli a pepře

Na rybí karbanátky:

  • 800 g syrových filet z tresky
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • 2 jarní cibulky, jemně nakrájené
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený nadrobno
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 3 lžíce majonézy z olivového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička Tabasca nebo pálivé omáčky (volitelně)
  • 1 a 1/2 šálku drcených (pšeničných) krekrů

Postup

  1. Mandlové mléko přiveďte k mírnému varu.
  2. Poté přidejte bobkový list, citron, mořskou sůl a pepř.
  3. Přidejte filety z tresky a nechte je vařit 10–12 minut, dokud nebudou propečené.
  4. Vyjměte tresku pomocí děrované lžíce a přidejte ji do mixovací nádoby, aby vychladla (alespoň) na pokojovou teplotu.
  5. Přidejte zbývající ingredience do mísy kromě krekrů.
  6. Rybu nastrouhejte vidličkou a vše důkladně promíchejte.
  7. Přidejte rozdrcené krekry a míchejte, dokud těsto není husté a nespojí se.
  8. Pokud je těsto příliš mokré, jednoduše přidávejte drcené krekry, dokud nezhoustne; případně, pokud je příliš suché, přidejte další kapku majonézy nebo hořčice.
  9. Z těsta rukama tvořte placičky.
  10. Nejlepších výsledků dosáhnete, když karbanátky před smažením dáte na 15–20 minut do lednice.
  11. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
  12. Jakmile je rozpálená, přidejte olej a poté přidávejte 2 – 4 karbanátky najednou (podle toho, jak velkou máte pánev).
  13. Smažte 2-3 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou.
  14. Servírujte s oblíbeným salátem.
Placičky z tresky servírované v ubrousku s klínkem citronu.
www.fitmencook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.