Red Velvet fondány jsou jedním z nejlahodnějších dortů, které můžete svým blízkým upéct. Snadno se připravují a jsou vždy dobrou volbou pro chvíle, kdy chcete sáhnout po rychlém receptu na jednoduchý dezert. Tuto dobrotu lze jednoduše podávat poprášené moučkovým cukrem nebo přelité polevou ze smetanového sýra a čerstvým ovocem.
Co budeme potřebovat
Na fondán
- 3 vejce
- 60 g cukru krystal
- 120 g bílé čokolády
- 110 g másla
- 50 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- Špetka soli
- Lžíce červeného potravinářského barviva
Na polevu
- 100 g smetanového sýra
- 2 lžíce moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 120 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu
- Čerstvé jahody
- Moučkový cukr
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
- Zapékací misky na fondán si vymažeme máslem a vysypeme cukrem
- Čokoládu a máslo si rozpustíme na lázni
- Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem a solí, tak aby směs měla krémovou tekutou konzistenci
- Přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře promícháme
- Přidáme červené potravinářské barvivo a promícháme, aby se vše spojilo a rovnoměrně obarvilo
- V míse smícháme mouku s kakaem a solí
- Vše postupně přidáváme do čokoládové směsi
- Těsto nalijeme do připravených formiček
- Pečeme 14-16 minut, dokud nebudou okraje pevné a středy ještě měkké
- Zatímco se fondány pečou, připravíme si tvarohovou polevu
- Do mísy přidáme smetanový sýr a několik vteřin ho do hladka mixujeme
- Přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt a znovu promícháme, dokud se vše nespojí
- Přidáme vychlazenou smetanu ke šlehání a mícháme, dokud se nevytvoří hustý krém
- Lávové dortíky vyndáme z trouby a necháme 3–4 minuty mírně vychladnout
- Ostrým nožem projedeme kolem vnějšího okraje dortu a opatrně vyklopíme na talíř
- Fondány ozdobíme podle libosti a navrch je posypeme moučkovým cukrem a přelijeme polevou ze smetanového sýra
Jste zamilovaní? Nejlepší způsob jak to vyjádřit je, potěšit vaší drahou polovičkou něčím přímo od srdce. Inspirujte se a upečte si s námi ty nejlepší sladkosti s red velvet korpusem a udělejte svému miláčkovi radost dortem přímo od srdce.