Skvělý krém, kterým můžete ozdobit vlastně úplně všechno přes dorty až po muffiny či věnečky.
Co budeme potřebovat
- 250 g cukru krystal
- 130 ml vody
- lžička octu (20 %)
Postup
- V hrnci na plotně si smícháme ocet s vodou a cukrem.
- Teplotu pod hrncem nastavíme na maximum a směs přivedeme k varu.
- Poté teplotu snížíme a po dobu 10 minut směs vaříme.
- Směs by měla dosáhnout sirupové konzistence.
- Hrnec sundáme ze sporáku a necháme ho vystydnout.
- Sirup by měl pomalu tuhnout, houstnout a barvit so do bíla.
- Podle potřeby ho můžeme i obarvit potravinářským barvivem, než ho začneme používat.
Fondánová poleva je skvělá na věnečky nebo větrníky, ale také s ní ozdobíme celý dort o průměru 24 centimetrů.