Smažené čočkové karbanátky

Smažené čočkové karbanátky
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tento veganský recept je jen z 6 ingrediencí rostlinného původu s vysokým obsahem bílkovin a společně jsou špičkovou alternativou k masitým hamburgerům. Tyto čočkové placky jsou vhodné pro děti a ani nezatíží vaší peněženku, protože jsou použity cenově dostupné suroviny.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g nevařené červené čočky
  2. 2 stroužky česneku (nakrájené)
  3. velká šalotka (nebo malá cibule, nakrájená nadrobno)
  4. 45 g mrkve (strouhané)
  5. lžíce rajčatového protlaku
  6. lžička koriandru
  7. lžička soli
  8. špetka pepře
  9. olej

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C (pokud se rozhodneme pro pečenou verzi).
  2. Velký plech do trouby si vyložíme pečícím papírem.
  3. Čočku si nejlépe den předem necháme odmočit, minimálně však na 2 hodiny.
  4. Poté důkladně propláchneme a scedíme.
  5. Do kuchyňského robotu přidáme okapanou čočku, česnek, šalotku, mrkev, protlak, koriandr, sůl a pepř.
  6. Začneme mixovat, dokud se ingredience dobře nespojí a směs není jednotná.
  7. Ze vzniklého těsta tvarujeme čočkové placky.
  8. Pozor, aby placičky nebyly příliš vysoké a mohly se dobře propéct.
  9. Pokud chceme placky péct, vložíme je do předehřáté trouby a pečeme z obou stran asi 10 minut.
  10. Pokud budeme placky smažit, tak si rozehřejeme na střední teplotu pánev a přidáme olej.
  11. Když je pánev s olejem rozehřátá začneme postupně přidávat placičky.
  12. Opékáme je z každé strany asi 4 minuty.
  13. Opečené placky uložíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby z nich odkapal přebytečný olej.
  14. Podáváme se salátem, nebo opečeným bramborem.

Nevíte si rady jaký salát k tomuto receptu na čočkové placky naservírovat? Neztrácejte hlavu a nechte se inspirovat jedním z těchto výborných receptů na zeleninové saláty.

Křupavé placky se zeleninovým salátem a omáčkou.
Zdroj: savoryspin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.