Rychlý, snadný a vydatný veganský oběd, který vás zasytí raz, dva. Pokud hledáte lehký pokrm, který je zároveň čerstvý a zdravý, tyto plněné tortilly jsou tím správným řešením. Je to také skvělá volba pro jídlo s sebou na cesty!
Co budeme potřebovat
Na placky
- 100 g nevařené zelené čočky
- 150 g brambor
- 15 g indického koření
- ½ soli
- Špetka pepře
Na wrap
- 3 mrkve (oloupané)
- 2 lžičky oleje
- Cibule (nakrájená na měsíčky)
- 240 ml bílého jogurtu
- Stroužek česneku (lisovaný)
- ½ soli
- Špetka pepře
- Velké tortilly
- 60 g baby špenátu (nebo rukoly)
Postup
- Do velkého hrnce přidáme brambory nakrájené na kostky společně s čočkou a zalijeme vše 2 litry vody
- Přivedeme k varu, když se směs začne vařit, snížíme teplotu a směs vaříme v odkrytém hrnci 15 – 20 minut
- Čočka musí být rozvařená a brambory měkké
- Po uvaření brambory i čočku scedíme
- Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem
- Do hrnce k bramborám a čočce přidáme indické koření, sůl, pepř a vše společně rozšťoucháme a promícháme
- Z této směsi začneme tvarovat špalíky podobné čevabčiči
- Hotové špalíčky rozprostřeme na plech a pečeme přibližně 25 – 30 minut, dokud nezezlátnou
- Mrkev si mezitím nakrájíme na tenké nudličky
- Na středně vysokou teplotu rozpálíme pánev s olejem, do které vhodíme nakrájenou mrkev a začneme smažit
- Mrkev restujeme přibližně 3 – 4 minuty
- Poté přidáme cibuli a znovu restujeme, dokud cibule dostatečně nezměkne
- Na česnekovou omáčku si smícháme jogurt, česnek, sůl a pepř v menší misce
- Tortilly začneme plnit nejdříve omáčkou, poté baby špenátem, orestovanou mrkví s cibulí a čočkovými čevabčiči
- Tortillu zabalíme a podáváme