Zralý sýr v chlebu

Zralý sýr v chlebu

Tato pomazánka s romadúrem udělá zejména dojem stylem, kterým je servírovaná. Její chuť je fantastická a ještě vyvolá nadšení z toho, že se celý její objem nachází v chlebu.

Co budeme potřebovat

  1. Velká cibule (nakrájená najemno)
  2. 4 stroužky česneku (prolisovaného)
  3. 2 lžíce másla
  4. 250 g romadúru (zbavený kůry a nakrájený na kostičky)
  5. 250 g smetanového sýra  
  6. 125 g zakysané smetany
  7. 2 lžičky hnědého cukru
  8. 2 lžičky citronové šťávy
  9. Lžička worcesterské omáčky
  10. Špetka soli
  11. Špetka pepře
  12. Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
  13. Paprika
  14. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na velké pánvi si opečeme cibuli s česnekem na másle
  2. Směs opékáme přibližně 10 minut, dokud cibule nezezlátne
  3. Pánev sundáme z tepla a dáme stranou
  4. Oloupaný romadúr vložíme do trouby a na nízkou teplotu ho necháme rozehřát
  5. Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu, hnědý cukr, šťávu z citronu, worchester, sůl, pepř a cibuli
  6. Poté do směsi zamícháme smetanový sýr a dáme stranou
  7. U bochníku odřízneme jeho horní část
  8. Bochník vydlabeme a necháme jen malou vrstvu těsta na jeho dně
  9. Vydlabanou část chleba nakrájíme na kostičky
  10. Roztopený romadúr a sýrovou směs spolu promícháme
  11. Sýrovou směs vlijeme do vydlabaného bochníku
  12. Přikryjeme odříznutou částí a celý bochník zabalíme do alobalu
  13. Takto zabalený chleba pečeme v troubě na 200 stupňů asi hodinu
  14. Pomazánku podáváme v bochníku posypanou paprikou společně s kostkami chleba a čerstvou zeleninou
Tekutá a lahodná sýrová pomazánka v chlebu.
Zdroj: foodnessgracious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.