Tato pomazánka s romadúrem udělá zejména dojem stylem, kterým je servírovaná. Její chuť je fantastická a ještě vyvolá nadšení z toho, že se celý její objem nachází v chlebu.
Co budeme potřebovat
- Velká cibule (nakrájená najemno)
- 4 stroužky česneku (prolisovaného)
- 2 lžíce másla
- 250 g romadúru (zbavený kůry a nakrájený na kostičky)
- 250 g smetanového sýra
- 125 g zakysané smetany
- 2 lžičky hnědého cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- Lžička worcesterské omáčky
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
- Paprika
- Čerstvá zelenina
Postup
- Na velké pánvi si opečeme cibuli s česnekem na másle
- Směs opékáme přibližně 10 minut, dokud cibule nezezlátne
- Pánev sundáme z tepla a dáme stranou
- Oloupaný romadúr vložíme do trouby a na nízkou teplotu ho necháme rozehřát
- Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu, hnědý cukr, šťávu z citronu, worchester, sůl, pepř a cibuli
- Poté do směsi zamícháme smetanový sýr a dáme stranou
- U bochníku odřízneme jeho horní část
- Bochník vydlabeme a necháme jen malou vrstvu těsta na jeho dně
- Vydlabanou část chleba nakrájíme na kostičky
- Roztopený romadúr a sýrovou směs spolu promícháme
- Sýrovou směs vlijeme do vydlabaného bochníku
- Přikryjeme odříznutou částí a celý bochník zabalíme do alobalu
- Takto zabalený chleba pečeme v troubě na 200 stupňů asi hodinu
- Pomazánku podáváme v bochníku posypanou paprikou společně s kostkami chleba a čerstvou zeleninou