Zapečená romadúrová pomazánka

Zapečená romadúrová pomazánka

Sladké potěšení v podobě zralého sýru a sladkého javorového sirupu vám přinese neskutečný gastronomický zážitek.

Co budeme potřebovat

  1. 75 ml javorového sirupu (nebo medu)
  2. Snítka rozmarýnu
  3. 2 stroužky česneku
  4. 4 lžičky vody
  5. 50 g nakrájených vlašských (opažených)
  6. 250 g romadúru
  7. Čerstvá bageta
  8. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na plotně v malém hrnci si smícháme javorový sirup, česnek a vodu
  2. Mícháme, dokud se obsah nerozvoní přibližně tedy 10 – 15 minut
  3. Rozmarýn a česnek vyhodíme
  4. Sirup sundáme z tepla a dáme stranou odpočinout
  5. Ze sýru odřízneme vrchní kůrku
  6. Romadúr umístíme na plech, pokapeme ho sirupem
  7. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut
  8. Sýr se musí roztéct a být měkký
  9. Navrch pomazánky dáme opražené vlašské ořechy a podáváme se zeleninou a bagetou
Roztátý sýr politý javorovým sirupem a pečenými vlašskými ořechy.
Zdroj: motherthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.