Sladké potěšení v podobě zralého sýru a sladkého javorového sirupu vám přinese neskutečný gastronomický zážitek.
Co budeme potřebovat
- 75 ml javorového sirupu (nebo medu)
- Snítka rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 4 lžičky vody
- 50 g nakrájených vlašských (opažených)
- 250 g romadúru
- Čerstvá bageta
- Čerstvá zelenina
Postup
- Na plotně v malém hrnci si smícháme javorový sirup, česnek a vodu
- Mícháme, dokud se obsah nerozvoní přibližně tedy 10 – 15 minut
- Rozmarýn a česnek vyhodíme
- Sirup sundáme z tepla a dáme stranou odpočinout
- Ze sýru odřízneme vrchní kůrku
- Romadúr umístíme na plech, pokapeme ho sirupem
- Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10 minut
- Sýr se musí roztéct a být měkký
- Navrch pomazánky dáme opražené vlašské ořechy a podáváme se zeleninou a bagetou