Připravili jsme pro vás i vánoční verzi na punčový dort. Je plný sladkého ovoce a smetany. Takže pokud hledáte něco, čím oživit vaší štědrovečerní tabuli, tak toto je cesta, kterou se vydat.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 150 g polohrubé mouky
- 2 lžíce vody
Na náplň
- 1 kg kompotovaného ananasu (odkapaného)
- 600 g mandarinek
- 900 g kompotovaných broskví (odkapaných)
- 600 g jahod
- 4 banány
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g vanilkového pudinku
- 150 g mandlí
- čokoládový sirup nebo rozpuštěná čokoláda (nepovinný)
Postup
- Ve větší míse si vyšleháme vejce, cukr a vodu
- Postupně začneme zamíchávat mouku
- Šleháme tak, aby směs na těsto byla hezky nadýchaná
- Když je těsto hotové, tak ho nalijeme do vymazané formy a dáme péct
- Pečeme v troubě na 180 stupňů, přibližně 15 minut, ale průběžně provádíme test špejlí
- Podle návodu si uvaříme vanilkový pudink a necháme ho stranou vychladit
- Korpus dortu natrháme nebo nakrájíme na menší kostky
- Do větší skleněné mísy začneme vrstvit ingredience (malé množství ovoce si schováme na ozdobu)
- Dno zakryjeme tenkou vrstvou pudinku
- Na něj umístíme kousky korpusu
- Pokračujeme ¼ ananasu, broskve, banánu, pomeranče a jahod
- Malé množství ořechů a šlehačky
- Postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
- Punčový dort zakončíme šlehačkou a dozdobíme ovocem
- Pokud zbyde korpus, tak ho můžeme také rozdrobit navrch dortu
- Celý koláč polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou
Zde je skvělá příležitost využít svých zavařených zásob. Pokud žádné nemáte, ale přemýšlíte nad tím, že byste letos chtěli něco zavařit, neváhejte a podívejte se na tyto skvělé recepty a postupy jak zavařit višně nebo návod jak zavařit jahody. Domácí je přece vždycky lepší.