Tento recept na středomořský kuskusový salát s pečeným lilkem, s pečenými červenými paprikami a sýrem feta se skvěle se hodí na rychlý a zdravý oběd nebo jako zdravá svačina, ale i třeba na jakýkoli letní piknik.
Co budeme potřebovat
- Velký lilek (nakrájený na kostičky)
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- 180 g kuskusu
- 350 ml vroucí osolené vody
- 100 g oliv (nakrájených)
- Bylinky dle vlastního výběru (např. oregano, petržel, bazalka)
- 100 g červené papriky
- Feta (nakrájená na kostky)
Na dresink
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového
- 2 lžičky oregano
- Sůl
- Pepř
Postup
- Troubu si předehřejeme na 220 stupňů
- Lilek a papriku si nakrájíme na kostičky
- Na plech vyložený pečícím, vyskládáme nakrájený lilek, papriku, cibuli a celé stroužky česneku
- V troubě pečeme 15 minut
- Poté zeleninu vyndáme a samotný česnek rozmačkáme vidličkou
- Česnekem potřeme lilek a necháme zeleninu vychladnout
- Kuskus zalijeme v míse vroucí vodou a na 5 minut nádobu přikryjeme a necháme odstát
- Poté kuskus promícháme a přendáme do salátové mísy
- Na dresink si smícháme v jedné misce všechny ingredience dohromady
- Ke kuskusu přidáme lilkovou směs, fetu, olivy a bylinky
- Vše spolu opatrně promícháme
- Přidáme dresink a dochutíme podle svých preferencí
- Zeleninový kuskus můžeme podávat jak teplý tak vychlazený