Výborný recept k letnímu grilování. Kdy na roztopeném grilu si rychle opečete vaší oblíbenou zeleninku, kterou pak začerstva vhodíte do právě připraveného kuskusu. A je to! Máte skvělou přílohu k ugrilovanému masíčku.
Co budeme potřebovat
- 15 stroužků česneku (rozpůlených)
- 2 červené papriky (nakrájené na plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
Na salát
- 250 ml vody
- Lžíce olivového oleje
- ½ soli
- 200 g kuskusu
- 100 g quinoi
- 2 velká rajčata (nakrájená na kostičky)
- Hrst baby špenátu
- 100 g ananasu (nakrájeného)
- 50g mraženého hrášku
- 50 g feta sýru
- 25 g slunečnic
Na dresink
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky medu
- Lžička citronové kůry
- Špetka soli
- Špetka pepře
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů
- Nakrájenou papriku a česnek smícháme s olejem, solí a pepřem
- Zeleninu promícháme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem
- V troubě pečeme asi 15 minut do zlatohněda
- Vyndáme a dáme stranou
- V malém hrnci si přivedeme k varu vodu s olejem a solí
- Přidáme kuskus a quinou
- Snížíme teplotu na sporáku a směs necháme v přikrytém hrnci 15 minut dusit
- Veškerá tekutina se musí vstřebat
- Poté hrnce sundáme z plotny a necháme dalších 5 minut stát v zavřeném hrnci
- Kuskus a quinou přendáme do mísy
- K nim přidáme pečené papriky s česnekem
- Vmícháme i zbytek ingrediencí na salát
- V malé misce promícháme přísady na dresink, dokud se nepropojí
- Zálivkou přelijeme salát a promícháme