Masité klobouky těchto výborných hub skvěle dokreslí celý recept a vy si ani nevzpomenete, že vám na talíři chybí pravý kus masa.
Co budeme potřebovat
- 24 čerstvých portobello hub
- 75 g cibule (nakrájené)
- 50 g mrkve
- Lžička oleje
- Stroužek česneku
- Špetka soli
- Špetka kmínu
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce rybízové marmelády
- 150 g kuskusu
Postup
- Houbám odstraníme nohy
- Ty si jemně nasekáme a odložíme do menší misky
- Ve velké pánvi si na orestujeme cibuli, česnek, sůl, mrkev a nakrájené nohy hub
- Restujeme, dokud nebude vše křupavé
- Přidáme česnek,sůl a kmín
- Vaříme a mícháme přibližně 1 minutu
- Přidáme vývar a marmeládu
- Směs v pánvi přivedeme k varu
- Vmícháme kuskus zamícháme a odstraníme ze sporáku
- Pánev přikryjeme a necháme na 5-10 minut odstát, dokud kuskus nevstřebá vývar
- Kuskus promícháme vidličkou a plníme jím klobouky hub
- Houby rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby
- Houby se zeleninovým kuskusem pečeme přibližně 10-15 minut, dokud klobouky nezměknou