Základní recept na zavařeninu z rybízu

Základní recept na zavařeninu z rybízu

Tato metoda konzervování rybízu vás překvapí svou jednoduchostí a také tím, že kromě bílého, červeného, nebo černého rybízu budete potřebovat jen 2 ingredience, které máte určitě doma.

Ingredience:

  • 3 hrnky červeného, bílého, nebo černého rybízu
  • 1 a ¼ hrnku cukru (cukr můžete přidat, nebo ubrat podle kyselosti rybízu)
  • 1 a ¼ hrnku vody
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup:

  1. Rybíz očistěte od stonků a vyperte
  2. Cukr s vodou svařte společně s v hrnci dokud se cukr nerozpustí
  3. Do cukrového rozvaru nasypte rybíz, přiveďte k varu na 1 minutu.
  4. Rybíz sceďte dejte stranou a šťávu vraťte do hrnce.
  5. Ke šťávě přidejte citronovou šťávu a vařte dokud nebude lepivá (to poznáte tak, že dáte trošku mezi prsty a bude lepit jako lepidlo).
  6. Až budete mít lepivou šťávu, přisypte rybíz a přiveďte vše k varu a ihned vypněte.
  7. Směs dejte do čistých sklenic a zavíčkujte.
  8. Sklenice dejte na 10 minut do vroucí vody a nechte vychladnout.
Sklenice s rybízovou zavařeninou.
Zdroj: amythielen.com

Pokud nechcete sklenice s kompotem uchovávat celou zimu, můžete je po vychladnutí dát do lednice, kde vydrží cca měsíc.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.