Pepřová zavařenina z červeného rybízu

Pepřová zavařenina z červeného rybízu

Tento recept na rybízovou zavařeninu vás může překvapit svojí kombinací, ale až si ho uděláte, nebudete věřit svým chuťovým pohárkům jak se krásně snoubí sladko kyselá chuť rybízu a jemně pálivá chuť pepře.

Ingredience:

  • 0,5 kg červeného rybízu
  • 0,5 l jablečné šťávy nebo džusu
  • 1 citrón
  • 2 lžičky kuliček červeného pepře
  • 1 želírovací cukr

Postup:

  1. Červený rybíz vyperte a zbavte větviček
  2. Citrón nakrájejte na plátky
  3. Do velkého hrnce nalijte jablečnou šťávu
  4. K jablečné šťávě přidejte červený rybíz, plátky citrónu a kuličky pepře.
  5. Do hrnce přisypte želírovací cukr a všechno promíchejte
  6. Směs v hrnci přiveďte k varu a vařte 4 minuty
  7. Potom dejte směs i s plátky citrónu do sklenic a zavíčkujte.
  8. Pokud nechcete pepřovou zavařeninu uchovávat delší dobu, tak nechte vychladnout a dejte do lednice.
  9. Pokud chcete zavařeninu s pepřem uchovat delší dobu, dejte do vroucí vody na 10 minut.

Tuhle zavařeninu si můžete dát k snídani na čerstvý chléb s máslem a nebo použít do dezertů, které určitě obzvláštní svojí pikantní chutí.

Rybíz s citrónem ve sklenici.
Zdroj: eatsmarter.com

Lusk vanilky a kousky badyánu můžete také dát do sklenic, tímto ještě více zvýrazníte chuť marmelády.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.