Tento recept na rybízovou zavařeninu vás může překvapit svojí kombinací, ale až si ho uděláte, nebudete věřit svým chuťovým pohárkům jak se krásně snoubí sladko kyselá chuť rybízu a jemně pálivá chuť pepře.
Ingredience:
- 0,5 kg červeného rybízu
- 0,5 l jablečné šťávy nebo džusu
- 1 citrón
- 2 lžičky kuliček červeného pepře
- 1 želírovací cukr
Postup:
- Červený rybíz vyperte a zbavte větviček
- Citrón nakrájejte na plátky
- Do velkého hrnce nalijte jablečnou šťávu
- K jablečné šťávě přidejte červený rybíz, plátky citrónu a kuličky pepře.
- Do hrnce přisypte želírovací cukr a všechno promíchejte
- Směs v hrnci přiveďte k varu a vařte 4 minuty
- Potom dejte směs i s plátky citrónu do sklenic a zavíčkujte.
- Pokud nechcete pepřovou zavařeninu uchovávat delší dobu, tak nechte vychladnout a dejte do lednice.
- Pokud chcete zavařeninu s pepřem uchovat delší dobu, dejte do vroucí vody na 10 minut.
Tuhle zavařeninu si můžete dát k snídani na čerstvý chléb s máslem a nebo použít do dezertů, které určitě obzvláštní svojí pikantní chutí.
Lusk vanilky a kousky badyánu můžete také dát do sklenic, tímto ještě více zvýrazníte chuť marmelády.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji