Tento velmi oblíbený recept znali už i naše babičky, je to klasická rybízová zavařenina s jedním malinkým rozdílem, který spočívá v koupeli rybízu v octu. A proč? Protože brusinky mají kyselejší a kořeněnější chuť než rybíz a tímto krokem se jí přiblížíte.
Zajímá vás jak zavařit opravdové brusinky? Odpověď najdete v těchto receptech na brusinkové zavařeniny.
Ingredience:
- 1 kg červeného rybízu
- 450 ml vody
- 250 ml octa
- 250 g cukru
- 10 ks hřebíčku
- 3 ks badyánu
- 2 ks skořice celé
Postup:
- Očistěte rybíz a oberte od stonků
- Svařte si 250 ml vody s octem
- Do vroucí vody s octem nasypte rybíz a nechte asi půl minuty spařit
- Rybíz sceďte
- Připravte si cukrovou vodu svařením 200 ml vody s 250 g cukru
- Do cukrové vody přidejte také koření
- Až bude cukr rozpuštěný nasypte rybíz a nechte chvíli povařit asi 5 minut
- Směs míchejte jen jemně, aby se nerozbily a nerozvařily kuličky rybízu
- Po 5ti minutách odstavte z ohně a rybíz i s rozvarem dejte do čistých sklenice
- Sklenice zavíčkujte a dejte na 10 minut do vroucí vody zakonzervovat
Hotový recept na zavařený rybíz ala brusinky se skvěle hodí ke svíčkové omáčce.
Dostali chuť na svíčkovou s brusinkami a nevíte jak na ni? Vyzkoušejte jeden z těchto skvělých receptů na svíčkovou omáčku.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji