Růžový nadýchaný dort

Růžový nadýchaný dort

Ideální dortík na jakoukoliv oslavu. Jeho barevnost vykouzlí skvělou atmosféru a úsměv na tváři všech účastníků. Díky své barevnosti bude nepřehlédnutelný.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 50 g másla
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 4 vejce
  4. 150 g hladké mouky
  5. kapku růžového a žlutého potravinářského barviva
  6. citronový a malinový extrakt

Na máslový krém

  1. 100 g másla (změklého)
  2. 200 g moučkového cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu
  4. ½ lžíce mléka

Na polevu

  1. 200 g moučkového cukru
  2. Růžové potravinářské barvivo

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů
  2. Formu si vymažeme a dno vyložíme pečícím papírem
  3. Formu pomocí alobalu rozdělíme na přibližně tři stejně velké části
  4. Máslo si v hrnci rozpustíme a dáme stranou
  5. Na vodní lázni s vroucí vodou si ušleháme vejce s cukrem
  6. Šleháme, dokud směs nemá hustou konzistenci, přibližně 4 – 5 minut
  7. Trochu vajíčkové směsi nalijeme do rozpuštěného másla a promícháme, aby se ingredience spojily
  8. Potom máslovou směs celou vlijeme do vaječné směsi a promícháme
  9. Postupně začneme přidávat mouku
  10. Těsto si rozdělíme do tří misek
  11. Jednu misku s těstem necháme tak jak je
  12. V druhé misce smícháme kapku růžového barviva s malinovým extraktem
  13. Do třetí přidáme kapku oranžového barviva s citronovým extraktem
  14. Do předem rozdělené formy, do každé její jedné části vlijeme jednu misku s těstem
  15. V troubě pečeme asi 12 – 15 minut
  16. Necháme dort lehce vychladnout ve formě a poté opatrně jeho 3 části přesuneme na mřížku a necháme zcela vychladnout
  17. Na máslový krém prošleháme máslo, cukr, vanilkový extrakt a mléko
  18. Směs musí získat konzistenci krému
  19. Dort sestavíme tak, že jeho základ bude klasický korpus, ten potřeme polovinou krému, navrch dáme korpus malinový a potřeme ho druhou polovinou krému a na něj položíme korpus citronový
  20. Na polevu do mísy prosejeme cukr a přidáme vodu, tak aby vnikla hustá, ale tekutá směs
  21. Do směsi kápneme potravinářské barvivo a promícháme
  22. Polevou poté potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout
Buchta s růžovou polevou a duhovou posypkou uvnitř.
Zdroj: oldhousetonewhome.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.