Chcete svou návštěvu hned při příchodu odzbrojit? Tak zkuste tento famózní dort. Nejen, že návštěvě vyrazíte dech jeho barvou, ale až se dozví, že je korpus ze špenátu tak jim vyrazíte dech podruhé a napotřetí nebudou moc popadnout dech až ho ochutnají. Jeho chuť je přímo fantastická, tak že i ti největší skeptici budou muset uznat, že tento špenátový dezert je výtečný.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 150 g baby špenátu
- 3 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extrakt
- 150 g cukru krystal
- 100 g jablečného pyré
- 100 ml rostlinného oleje
- 250 g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
Na polevu
- 75 g másla (změklé)
- 250 g moučkového moučkového
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce mléka
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Vymažeme nebo si vysypeme dortovou formu.
- Špenát na několik minut dáme do hrnce dusit, dokud nezvadne.
- Když je hotový, tak ho zchladíme pod studenou vodou.
- Vodu slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu.
- V míse špenát dobře do hladka rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Špenát musí získat konzistenci kaše.
- V míse dobře promícháme vejce, olej, vanilku, jablečný protlak a cukr.
- Poté vše vmícháme do špenátové kaše.
- Do špenátové směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Vše spolu promícháme.
- Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 25 minut, nebo dokud není test špejlí čistý.
- Dort vyndáme z trouby a dáme na mřížku, aby zcela vychladl.
- Zatímco korpus chladne, si připravíme polevu.
- Všechny ingredience na polevu spolu smícháme.
- Poleva musí být hladká a nadýchaná.
- V případě potřeby přidáme trochu mléka, pokud je poleva řídká nebo moučkový cukr pro zahuštění.